Áruházam:

2009. augusztus 11., kedd

Virágválasztós sárközi gyöngygallér



Vége lett a 8. országos gyöngyfűző tábornak.
ITT olvasható a részletes program, amely egytől egyik jól esett. Jó volt visszatérnem Sárközbe, mert ott nőttem fel, teljesen otthon éreztem magam a nagy gyöngyfűzés, a táncház közepette. Összesen 26-an voltunk, közülünk egy férfi. Összesen készült 57 gyöngygallér, 4 szorítkó, és 8 kalotaszegi gyöngyhímzéses kitűző. Elhasználtunk több száz méter gyöngyfűző cérnát és majd hét kg jó minőségű cseh gyöngyöt, amelyet az apci GYÖNGY-SZOFT BT. készletéből vásároltunk. A Tolna megyei lap ÍGY tudósított a táborról.

Nekem személyesen két kész és két félkész munkám született. Ami ezen a képen látható az a virágválasztós gyöngygallér. Nem rövid ideig tartott elkészíteni, de annál örömteljesebb. Annyira jó volt (nem találok rá szavakat), hogy csak ezzel tudtam foglalkozni, éppen csak enni kellett felkelni a munkaasztaltól. Igazi feltöltődés volt.

És ami még biztos: tanulnom kell még erről, (és ezt, mármint a népi gyöngyfűzést, csak itt Szálkán lehet megtanulni), úgyhogy jövőre is megyek. Addig meg csak fűzök-fűzök. Már amennyire az időm engedi...

4 megjegyzés:

POÉ írta...

Jó ujra hallani rólad !Nagyon irigyellek a tábor miatt, remélem jövőre majd találkozunk .
Gyönyörű szép ez a gallér!!!!

Fákó.Orsi írta...

Oh, wooowwwww!
Csodás lett, itt irigykedem, olvadozom:) Lássuk a többit is:) (már alig vártam ezt is megmutasd)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Juj de jó, hogy elmehettél ide, megérdemled ;) És nagyon szép lett ez a munkád is!

Vadnainé Almási Mária írta...

Hűűű, ez valami fantasztikus!! Nem kis munka lehetett! Gratulálok!