Áruházam:

2009. április 30., csütörtök

Borostyánvirág teklából

Mert szeretem. :)

Swarovskis is, strasszos is...

Olyan gyönyörű bogyók. Láncon lógva még jobbak... :)

Rizses csodáim újabb színekben...



A csoportkép nem sikerült úgy tűnik. Nagyon döglődik a gépünk.... sajnos...

Vásárra készülök...

Elsőként az összes ilyen friss készítésű sodronyos szett. Nagyon szeretem őket, mert egyszerű, és mutatós. Aztán mindegyik külön-külön, hogy jobban látszódhassanak a köztesek... :)






2009. április 27., hétfő

Váraljai háromválasztós

Ez még nem az igazi, csak gyakorolom a mintákat... Azért saját használatra megfelel... :)

2009. április 26., vasárnap

Önképző(k)

A múlt héten is volt... két, hogy is mondjam, kedves hölgy, tényleg aranyosak voltak, az anyáim lehetnének :). Szóval ők ketten készítettek 1-1 medált maguknak. Egyforma minta, félig különböző színek. Ez lett az ő barátságmedáljuk, hisz amúgy is jó barátnők.

Ma este egy régi "látogatóm" gondolkodott sokat, készített egy egyszerűséget, s végül választott egyet az enyémek közül is. :) Új alkotók is jöttek, anya-fia páros, nem is tudom melyik volt az ügyesebb. A fiú egy sodronyos-stopperes szettet "dobott össze", meg aztán egy swarovskis medált az anyukájának. (Végtére is nemsokára anyák-napja.) Addig az anyja egy bogyós láncot másolt le fülivel együtt. Nagyon tetszett neki ez a gyöngyfűzős móka, s mire befejezte bele is jött. Remélem nem hagyják abba ezt a mókázást!

2009. április 24., péntek

"A francia borokhoz"

Amikor megláttam ezt a nagy medáltartót, még nem tudtam, hogy mi lesz vele, csak azt, hogy kell nekem egy ilyen bogyós-lógós nyakék. Előkerültek mellé a tibeti ezüst medálok... Meg a lila (ametiszt) Swarovski-kristály bogyó. Így az az oldal az ametiszt 8/0-ás japán kásából készült Leila bogyóval a vörös bort jelképezi. Aztán kellett valami a fehér bornak... Lett marigold színben egy Cyrene bogyó, ez a premierje ennek a mintának nálam. Középre a 2 féle 4 mm-es Swarovskiból készült Leila bogyó a szőlő zöldje végett került. Szerintem teljes a kép. Nagyon szeretem. :)

Ja és mindez nem azért, mert annyira sokat boroznánk akármilyen bort is, csak mert időnként jó megkóstolni egy finom bort. De ilyen eset már régen történt velünk.... sajnos....

Kék álom

Az ezüst-kék Shy Smile volt a kedvenc fűzés közben, így az kapott egy fülit is. :)

3 Shy Smile testvér



Nagyon szeretem ezt a mintát. deEva-nak köszönöm.

Bogyeszok

Ők négyen várják az "akasztásukat". No nem a végüket, csak a "fityegtetőjüket". :)

A könnyező kékszemű....

Egy dekorkavics a közepe. :) + 1 féle swari, 2 féle szalag, 3 féle delica, meg a kása... Mind kék.
És én is rajta vagyok a képen. :D

Új színekben a Gordiusi!

A színeket én, anyu meg a hozzá- illetve összeillő gyöngyöket választotta meg. Köszi Mama!

És összesen ennyit újítottunk közös erővel. :)

Gyöngyhurka szett


Ennek a nyakéknek egy része már pont fél éve nyugodott egy dobozkában. Alkalom adódott, hogy befejezzem: ez a bordó pontosan passzol anyu kórusblúzához, így a múlt vasárnap felavatta. Azóta készült hozzá a karkötő, amivel számára teljes lesz a szett a most vasárnapi fellépéshez.
Ráébredtem, hogy milyen jó is fűzni - kár volt halogatni -, biztosan lesz ilyen technikás ékszerem még. És ez a "hálós hurka" sokkal haladósabb, mint a sima tömör. :)

Desszertnek


Amikor megláttam annakidején ezeket a gyöngyöket, egyből beléjük szerettem. Olyan ennivalóan édesek... :) Az első "alkotásaim" közt volt két ezekhez hasonló nyakék, amelyeket tavaly két komaasszonyom kapott ki-ki a saját szülinapjára. Annyi volt a gyöngyökből, hogy még 1-1 ilyen nyakék készülhetett (értékesítés céljából), így végre fotózva is lett.

A ráadás :)

2009. április 23., csütörtök

Zsuzsa-karkötő

Régi kedves ismerősöm ötlete alapján készült, róla neveztem el. Lesz egyszer nyaklánca is, csak kell még hozzá macskaszem. :)

2009. április 20., hétfő

Fülbevaló a legyezős gallérhoz

Kérés volt a nyakék mellé egy füli is. Egyszerű megoldás... :)

"Kavicsos-szett"

A kavicsok B terv szerinti felhasználása. Remélem ezzel a színnel és összeállítással már meg lesz elégedve a megrendelő. Különösen azért, mert bontani nem szeretek és nem is fogok, valamint a kavicsok elfogytak. Vagy akkor hoz még a különös lelőhelyéről. :) :D

Variációk 2 témára

Az egész ezzel a lila 5 szólamú megrendeléssel kezdődött. No, csinálok hozzá egy fülit, gondoltam.
Aztán készült egy "tesó" a nyakláncnak...

...meg két "tesó" a fülinek...

És így marad egy moulen rouge-pár füli még eladósorban, no meg a fűzöld 5 szólamú is.

Begolyóztunk???

Rengeteg gyöngyöt felfűzött anyu mostanában. Egyszerű és nagyszerű. Ezeket mind ő csinálta. A fekete megrendelés volt, s ha már benne volt, akkor jöhetett a többi tesó is. :)

Virágocskák zölddel

Megrendelés volt...

Nyárisítás :)

Barackaventurin ásványkövecskékkel....

Bogi "piroskája"

Bogikám újabb alkotása, Mamája segítségével!

2009. április 16., csütörtök


Itt van a másik Beatrixom. Köszönöm deEvanak a mintát. Bogi lányom csak azt mondta, hogy ilyen világoszöld kellett volna kívülre is. Nos, ilyen apróból csak ez az egy színem van. Az tény, hogy kicsit sötét, de nyárban, világosban jó így. Szerintem. :)

2009. április 15., szerda

Tűzsárkány





Ugyanaz a megbízó, akinek a csörgőláncot csináltam. Adott volt a legalsó képen látható jónéhány "kavicsgyöngy", amik egyszer már szerepeltek: szalvétagyűrűként. A kérés annyi, hogy már tegnapra készítsek belőle VALAMIT. Kösz, mondtam. Az ihlet se volt sehol. Aztán elkezdtem fűzni két Beatrix medált, két Small bea gyűrűmhöz. A pirosasból nem lett Beatrix, mert a kásagyöngy mérete nem volt megfelelő... De lett valami más, ami pont illett ezekhez a kavicsokhoz. És akkor elkezdtem összerakni a láncokkal... És amúgy gyorsan a délutáni napfényben le is fotóztam. (Végre besüt egy kicsit.) Még reggel talán ki is fektetem, s felteszem még ide. Füli lett kétféle is, ki tudja, melyik tetszik a megrendelőnek... Holnap kapja kézhez...
Az eredeti Beatrix mintát deEva-nak köszönöm.

Nos itt van együtt fotózva a szett. És látta a megrendelő, nem tetszik neki. :/ Nem pirosra, hanem narancsosra kellett volna venni... Még jó, hogy elég sok van ebből a kavicsból. :)
Nem bontom szét, "megbótoltuk", az enyém lesz. Vagy valakié, akinek még nálam is jobban tetszik. Várom a jelentkezőt! :)

Csörgős lánc :)



Kaptam még húsvét előtt ezt a nadrágláncot, hogy alakítsam át nyaklánccá és fülbevalóvá. A kérés egyedül annyi volt, hogy 5-6 cm-es legyen a füli. A tulajdonos megkapta, s tetszik neki. Örülök.

Kulcstartó az 5000. látogatómnak

Kedves Emese! Használd egészséggel, és mindig legyél szemfüles! Legyen igazi kulcsőr. Vagy a kulcsaid legyenek ennek az őre. :D
A szivárványos lapot Bogi lányom színezte, hogy azzal is fényképezhessem a dolgaimat. Ide nagyon passzol.