Áruházam:

2010. március 5., péntek

Nem vesztem el... zsűrizés, egyéb


...csak rengeteget dolgozok. No azért még nem munkahelyen..., ...de ha szépen szeretnék megcsinálni sok kokárdát, akkor az időbe telik. Azokról inkább nem teszek fel közös képet, kicsit monoton lenne, bízzunk benne, hogy a közelgő ünnepen a legtöbbünkön lesz nemzetiszínű ék, és akkor csodáljuk meg a különféle technikákkal készült alkotásokat is. (Már süthető gyurmás megoldást is láttam.) De e helyen álljon itt a saját reklámom: a pankacs.meska.hu oldalamon megvásárolható a gyöngyfűzött kokárdám.

Nos amiért elkezdtem e bejegyzést. Még a tavalyi év végén volt zsűriztetésre lehetőség Miskolcon. Oda a fenti ékszereimet (a 2.képen van rajta mindegyik) küldtem el. (Illetve e közös fotózás után döbbentem rá, hogy a bal oldalt látható méz színű őcsényi rojtos már korábban megmérettetett, de ő most helyettesíti a ugyanannak a mintának a melba-csoki színösszeállítású változatát, aki egy másik ékszerpályázaton (Gyöngypiramis, Szombathely) vesz épp részt szetté kiegészülve. Ha lezárul a verseny, meg lesz az eredmény, akkor mutatok róluk képet, és hozom a híreket.)

Tehát ezen népi ékszerek nem nyerték el a zsűri tetszését:

Ezek pedig az elutasítottak közül a sárközi népi gallérok:


És ami "nyerő volt", azok látszanak a legfelső képen. Az erdélyi B kategóriát kapott, a krassói pedig ajándéktárgy minősítést.


Mindezt pedig azért írtam most le, mert végre erőt vettem magamon, hogy leírjam, és mert itt a következő, a tavaszi zsűriztetés ideje is. Szegedre küldtem a márciusi zsűrizésre, Budapesten pedig áprilisban lesz. Addig is van még mit csináljak, több megkezdett szépség várakozik az asztalomon. :)

12 megjegyzés:

Liza írta...

Nagyon szépek!

Kriszta írta...

Gratulálok!!! Nagyon ügyes vagy!!! :-)

Ági mama írta...

Nekem nagyon tetszik mindegyik!!

Kriszta írta...

Mindegyik nagyon nagy munka szerintem, gratulálok!

Györki írta...

Gratulálok! Csak így tovább!

Lúcia Russo írta...

Hi dear friend,
A great work, as always. Nice colors and textures, you are an artist!!
I was with a terrible cold but I'm much better now. Wish you a nice weekend.

Lúcia
www.fazemosdeconta.com

POÉ írta...

Nagyon sok gyönyörűséget alkottál ,mióta nem voltam gépközelben ! Gratula !!!

Hobbi írta...

Gratulálok!! Nagyon ügyes vagy, tetszenek a gyöngygallérjaid!

Panka írta...

Köszönöm lányok!

Kriszta! Valóban nagy munka...

Éva! Ez mind régebbi munka, már láthatóak voltak egyesével itt az oldalamon (a népi címkére kattintva könnyebben megnézheted őket). Csak gondoltam hogy a zsűriztetésükről beszámolok egy ilyen közös fotóval...

Schnappy írta...

Hello! Nagyon szépek lettek! :)

Viktória írta...

Kukkants be hozzám! :)

LUCY írta...

Bellisimos , no sé cual es más lindo, me gustan todos...felicidades