Áruházam:

2010. október 30., szombat

Szláv csipke

Jónéhány kisebb-nagyobb mű, alkotás, műalkotás született az elmúlt időszakban. És mivel mindent itt a blogon dokumentálok az időrendiség végett, ezért így hónap vége felé szépen sorban felpakolom őket ide. Érdemes végignézni, egyik-másiknál konkrét kérdésem is van, véleményre vagyok kíváncsi ezzel-azzal kapcsolatban. Kérlek segítsetek az előrehaladás kedvéért.
Erről a csipkéről (ami természetesen gyöngyből - 10/0-ás cseh kásából készült) ezen a nyáron Szálkán vált nyilvánvalóvá, hogy Szláv csipke, nem pedig sváb. Valószínűleg még a minta gyűjtője hallotta félre...
Nem vagyok benne biztos, hogy a szalag a legeredetibb megoldás a záródására. Ehhez is kérem egy nálam okosabb hozzászólását.

És mivel még van egy nap ebből a hosszú októberből, ezért aztán holnap estére is tartogatok egy igazi csemegét (meg 1-2 apróságot).

6 megjegyzés:

Ilona írta...

Nagyon szép lett, tetszik a virág motívum benne, nagyon mutatna színesebben is.

Jutka írta...

Nagyon tetszik!! Szép lett Nekem nem volt türelmem hozzá, igaz kép alapján próbáltam megfűzni.
Sváb vagy Szláv ez a nagy kérdés, még Decsi-Kiss Marcsi munkái közt is sváb van írva!!!!!

Unknown írta...

Köszi lányok! Tervben van a fekete-piros. :)

Marcsi tábora a szálkai tábor, és már ő is inkább szlávnak mondja. Azért, mert a szlávok gyöngyeihez inkább kapcsolható ez, mint a svábokéhoz. Szóval nemcsak nyelvi félrehallás miatt "gondolja másképp", hanem szakmai meggyőződésből.

POÉ írta...

Nagyon jól mutat ez a két szín is !
A záródással kapcsolatban én sem vagyok meggyőződve a szalagról és az én változatomban egy 8-as csiszi a gombja, de szerintem is valami más megoldás lehetett az eredeti !

LUCY írta...

Increible....me encanta las flores están de lujo.....

Judit írta...

Igazán jól sikerült darab, nagyon tetszik!