Áruházam:

2010. január 31., vasárnap

A Nagy Golyó 2.

Na ez az igazi színe. Mondom, hogy olyan mint a betű, igaz-e.

Ebből a golyóból egy nem elég. Itt van egyből a következő. Csak a fotó szörnyű, de mindenképp meg akartam mutatni. Olyan gyönyörűen barokkos az egész. A teklák színe olyan eredetileg, mint a betűk. Bronz csiszivel és aranyfüstös kásával. Ez utóbbin csak hébe-hóba megy át a tű damilostul, így tű nélkül köröztem ide-oda. Kissé kifárasztott. De hogy fogyjon ez a kis füstös, azért lett a lánca csak ilyen egyszerű végig. Majd hozok jobb képet is róla.
Ebben vacsoráztam... hívtak már, hogy jöjjek, mert nem marad... meg nézzem már, milyen szépen eszik a kisfiam... tudom, gondoltam... "Na és én milyen szépet fűzök?"- jelentem meg a képben. "Te mindig szépet fűzöl." Ez volt életem első és legnagyobb, és a "legtöbb, mi várható" bókja drága férjecskémtől. Ez tényleg igazi elismerés tőle. Ritkán szól, de akkor megmondja a magáét.

A Nagy Golyó

Nos, ez az, amiért Orsi lejött hozzám, részemről. (Ő pedig megtanulta a török horgolást, de majd erről ő...) Sokkal nagyobb ez a golyó, mint gondoltam, bár nagynak képzeltem eddig is, de ez már egyenesen labda. Mindenesetre szép.
Minta: DeEva. Külön köszönet neki érte, meg hogy így a gyöngyös "unokája" lehetek, hisz Orsi ezt egyenesen tőle tanulta.

Tanzanit - Orsinak


Orsi kapta tőlem köszönetképpen. Eredetileg organzát szerettem volna rátenni, de sehol a városban nem találtam. Talán ő Pesten...
Orsi, köszi az élményt, hogy együtt fűztünk, tanultunk egymástól. És ebben az időjárási helyzetben valódi öröm, hogy mégis eljöttetek Ferivel!

Medálka esküvőre


Most ez a menő, hogy dróton legyen valami "semmiség". Azért beletettem a legszebbeket: swari, csiszi, préselt virág... Jó lehet együtt a fejdísszel is, nem?

A Kétarcú medál


A kislányom óvónénijének a színei. Remélem tetszik majd neki.

Könyvjelző - népiesen

Kicsit hosszabbra "szabva" jobban jelez. :)

Kedvelt ez a színkombináció ehhez a motívumhoz. Most könyvjelző lett belőle.

Karika

Élvezem, hogy megvannak a 15-ös kásáim. Úgyhogy végre lett egy peyote karikám. Pont jók ezek a kis dropsok hozzá.

2010. január 29., péntek

Kihívás-medál

Tiszi Challenge gyűrűje volt a kiindulási alap, de már ott változott, hogy a nevette-m nagyobb, mint amekkorára a mintát kitalálta. Aztán nem volt hozzá megfelelő színű 8-as kásám, marad a 9-essel való megoldás. A következő probléma az lett, hogy 4-es swarival hullámos lett. 3-as swarim nem lévén kerestem egy megfelelő csiszit. Így lett végül ilyen olivin-rózsaszínű Kihívás-medálom. És a végére kiderült, hogy így tökéletes egy ruhához, amihez egy esküvői ruhaszalonos hölgy kért "valamit". Van egy másik (az eredeti) elgondolásom is félkészen, de ahhoz már tényleg vásárolnom kellett, s most várom a 6-os olivin swarit. Majd próbálok a ruhával együtt is készíteni fotót, de ez kicsit odébb lesz.
Szóval jó kis kaland, mi?? Igazi "challenge".

2010. január 28., csütörtök

Rózsakvarc befoglalás




Eltelt bő másfél év azóta, hogy komolyabban foglalkozom a gyöngyfűzéssel. Úgy éreztem, hogy mostanra megértem arra, hogy megpróbáljak peyote-tal befoglalni egy ásványt. Több mint fél éve várt erre e műveletre ez a 3 cm-es rózsakvarc kő is. Azt hiszem felnőttem a feladathoz, és sikerült szépen megoldanom. Mindenképpen kétoldalasra szántam ha már egyszer neki fogok. És nem egyforma a két oldal megoldása sem. Jó kis számtan ez, szeretem...
Köszönöm Vezsuzsi segítségét, kezdeti jótanácsait.

Virágos esküvői medál

Leültem, mert akartam ilyen apró szép medált készíteni. És készítettem...

2010. január 27., szerda

"Premio" díj Boricua-tól

Ez az első díjam, amit külföldről kaptam. Köszönöm Boricua-nak.

It is the first time I got an award from abroad. Thank you Boricua!

Tovább adom pár igazi "sunshine"-nak, már akik nekem azok... :)
Tiszi: elképesztő a kreativitása.
Juci: példaképem a horgolásban.
BAndrea: mindig valami fantasztikus újdonságot hoz.
Anna: meglepő dolgok jönnek ki a keze alól.

Most, 2010. febr. -én is megkaptam ezt a díjat, most Hobbitól. Köszönöm!

Március 15-én ismét megkaptam e díjat, Dudit-tól. Köszönöm.

2010. január 26., kedd

Luna bogyós horgolt lánc




Nálam az ilyen láncok a horgolással kezdődnek, s közben megálmodom hozzá a bogyót. Már régóta vágytam egy ilyen Lunára, és végre hozzájutottam életem legkisebb gyöngyeihez. Csodás ez a 15-ös. Nagyon tetszik ez az összeállítás, nem bírok betelni vele. Sokan sokfélét mondanak, hogy nagy rajta a kapocs, nem kéne a láncos hosszabítás, de egyelőre így hagyom. Ha valakinek megtetszik ez a bogyó ezzel a lánccal, akkor megbeszéljük a hosszát.
Bogyó minta: Mu. Merci!

Születésnapra


Bogi lányom barátnőjének volt a napokban a szülinapja. Ezt kapta tőlünk. Együtt fűztük: kétszálas fűzéssel a raw-t, egyik tű Boginál, másik nálam volt... Na jó páros vagyunk???

Kis bogyó esküvőre....

Lovas füli

Csak új medált kapott ez a régi bogyó, valakinek csak a violinkulcs kellett róla... :)

2010. január 25., hétfő

Diadém

A múlt héten egy napig elszórakoztam ezzel a fej-/hajdísszel.

Virágoska

Egyik kolléganőnek fűzte a fia a medált, s most kért hogy fűzzek hozzá fülbevalót is. Aranyoska szettecske lett.

Smile medál Johannával

EZ a medál kapott lógit és mellé egy gyűrűt rendelésre.

2010. január 21., csütörtök

És ez volt rajtam a bálban...


Szilu előzetes beleegyezésével teljese mértékben felhasználtam az ő mintáját és az összeállítását. Persze az én aktuális színeimre konvertálva. Nagyon szép, és egyben kényelmes viselet. Nem vagyok az a lógós-fülbevaló párti, de alkalminak jó ez a kis zörgés.

Ez a láncos darab meg a ráadás, de ez is úgy tetszett. talán ezt veszem majd fel a Kultúra-napi koncertre.

Csángó tászli eredeti színekben


Még a múlt héten készült...

2010. január 19., kedd

Kiss Bálint Jótékonysági Est - Árverés


Kikiáltási áron felül kelt el ez a Gyimesi csángó tászli V motívummal, amely - már korábbi bejegyzésemben megírtam - a Hagyományok Háza népi iparművészeti pályázatán "Ajándéktárgy" minősítést nyert. A fülbevalója is a licit része volt.

Ez a csángó tászli modern változata pedig kikiáltási áron kelt el. Ennek még nem volt alkalma zsűri elé állni, mivel friss darab, és legközelebb tavasszal lesz zsűrizés Budapesten.

Az új tulajdonosaiknak kívánok nagyon jó egészséget, és sok örömteli órát ezekben az ékszerekben!

2010. január 18., hétfő

Játsszunk Krisztával

Részletek az oldalán: Mano.
Én már tudom is, mi fog készülni erre az alkalomra...

2010. január 17., vasárnap

Kistáska népi/Panka módra


Kedves kolléganő viselte tegnap este a bálon a zsűrizett bordó galléromat (ezért van, hogy az csak fényképen szerepel a képen), és kért hozzá egy karkötőt és fülbevalót. Így kapott egy ilyen "kistáskát". Nagyon jól állt neki...

Füli a Spireya medálhoz

Kedves kolléganő kérésére kapott egy bedugós fülit ez a medál.

2010. január 13., szerda

Romantika...

Sokat dolgoztam mostanában, előre kerüljön most ez. Teljesen a saját agyszüleményem. Szerettem volna egy bogyós-sodronyos esküvői ékszert. Elkezdtem a jó öreg bogyómat, de hamar elvetettem az ötletet. És egyik este, gyerekfektetés közben beugrott, hogy hármas raw-t fogok feldíszíteni. Ahhoz hosszú lett, hogy egyenesen tegyem fel, így addig variáltam a kásákkal, hogy kicsit ilyen íves lett. Tekla az alap, középen rizstekla, 11/0-ás kása díszek közepette a rizstekláknál előbújik néhány 3-as csiszi is. Gondoltam 6-os tekla gyöngysort kap, de leszavaztak a lányok, manapság az már nem járja. Úgyhogy a javaslatukra organza szalagot mahináltam rá.
Köszi Erika és Odett!

Paulino

Annyira megtetszett ez a forma és a gyöngyök szivárványossága, hogy kellett fűzzek ilyen olaj/fiúsabb színűben is. Ezért lett ugyanaz, de fiús neve. Kicsit munkás, de megéri, annyira mutatós. Pedig annyira egyszerű. Szóval mint a mottóm: egyszerű és elegáns/egyszerűen elegáns. Az egyik felét nem találtam a fülinek a gyors fotózáskor. De kiderült, hogy mégse Bogim "nyúlta le", csak bújócskázott velem.

Zöld hurka

Várjuk, hogy kitavaszodjon. Addig frissülésnek legalább fűzünk egy kis élénk zöldet. Anyu volt a mestere. Már rég nem fűzött ilyen igazit, a karácsonyi készülődés, a szünetben a fŐzés lefoglalta. Meg ugye mindig megkérem, hogy a horgolni valót varázsolja fel a cérnára. Nagyon köszönöm, anyu! Nélküled nem is tudom hova lennék. Hála Istennek, hogy vagy, meg hogy itt vagy nekünk!

"Paulina" fülije

A pár nappal ezelőtti ilyen nyakékhez kért az új gazdája egy nagyon hosszú, lígi-lógi fülit. Kb. 10 cm lett. Nagyon tetszik neki. Sok dicséretet begyűjtött. Büszke vagyok... És még látnátok, mennyire jól áll neki ez a szín!

Gyolyós török


Annyira hálás színpár ez a fekete-ezüst. De most egyenlőre vége az ilyen színű horgolásnak.

2010. január 11., hétfő

Star flower fehérben





Minta: Szilu. Az egész összhangja pankásítva....